Голова "Слуга народу" Давид Арахамія пропонує організувати військові навчання для держслужбовців, а тому числі і народних депутатів. Такий крок на його думку може змотивувати українців !не боятися мобілізації та проходити навчання".

Про це він заявив під час дискусії "2024: сценарії для країни".

Мобілізація, скріншот: Youtube
Мобілізація, скріншот: Youtube

Політик зазначає про те, що потрібно розʼяснити українцям, як саме відбувається мобілізація, оскільки багато хто думає, що після отримання повістки й проходження ВЛК відправляють в "учебку", де не має достатнього навчання, в потім одразу - на фронт.

На його думку, такий крок може змотивувати українців не боятися мобілізації та проходити військове навчання.

Популярні новини зараз
Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Давид Арахамія, фото: скріншот з відео
Давид Арахамія, фото: скріншот з відео

Окрім того, Арахамія вважає, що держслужбовці та нардепи мають проходити їх на загальних умовах із іншими українцями, але для них навчання буде на неповний день.

Тобто нардепи будуть суміщати свою роботу із військовою підготовкою.

"Я не маю на увазі, що ми будемо замість сесії в учебці. Це буде парт-тайм", – додав політик.

Нагадаємо, що депутати мають бронь від мобілізації.

Ми раніше писали, що Микола Тищенко порвав штани на дупі Олексія Гончаренка: другий рік війни, тисячі загиблих, депутати ганьблять Україну на весь світ.

Раніше повідомлялося, українці звинуватили нардепа Гончаренка у розгоні російських фейків та хайпі, обранець відповів виборцям: "Ідіть на*уй"

Також, українців розлютили прогулянки нардепа Гончаренка за кордоном, ще й син в Амстердамі навчається.