Президент Володимир Зеленський не підтримує методи насильницької мобілізації, коли чоловіків хапають прямо на вулицях. Він доручив вирішити це питання у новому законі про мобілізацію.

Про це він розповів у інтерв'ю німецькому телеканалу ARD.

Спілкування з ТЦК, скріншот: YouTube
Спілкування з ТЦК, скріншот: YouTube

Журналіст нагадала президентові про чиисленні відео з соцмереж, на яких ТЦК силою затримують українців та поцікавилась чого варта свобода людини у розпал війни.

"Так, такі випадки є. Це дуже неправильно, коли представники військкоматів ходили по вулицях і шукали хлопців, які не приходили до ТЦК. Але тут я хотів би, щоб ми були справедливими й чесними. Це абсолютно неправильно, вони не повинні цього робити", - зазначає Зеленський.

Популярні новини зараз
Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

Щоб у майбутньому не виникало таких скандалів, президент доручиі депутатам вирішити це питання у новому законі про мобілізацію.

Він натякнув на те, що скоріше за все чоловіків будуть "запрошувати" до військоматів через електронні повістки.

Візит ТЦК до фітнес-центру. Фото: скрін Телеграм
Візит ТЦК до фітнес-центру. Фото: скрін Телеграм

“Сьогодні є можливості застосування діджитал-формату, ми живемо у час цифровізації. Ба більше, ми налагодили цей процес і під час пандемії, і під час війни. Тож немає проблем вирішити це питання сучасно”, – додав президент.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, двері не виб'ють, але змін багато: як в Україні посилюватимуть мобілізацію

Раніше портал Знай інформував, чоловікам пропонують застрахувати себе від "бусів" і повісток

Також наш портал повідомляв, українець пішов до "Свідків Єгови", намагаючись урятуватися від мобілізації, але його знайшли