Анонсують новий законопроект про мобілізацію, який має значення і для суспільства і для фронту. Разом з цим можуть проходити масштабні перевірки довідок про непридатність, які були видані після початку повномасштабного вторгнення. Про це розповів Сергій Нагорняк – депутат фракції "Слуга народу" у коментарі "Телеграфу".

За словами народного депутата у настроях людей переважає "швидка перемога", тому йти воювати вони не вважають за потрібне. Але майже за два роки всі добровльці "скінчились" і існуючих доведеться заміняти. Людям варто зрозуміти, що швидкої перемоги не існує.

ЗСУ. Фото: скрін youtube
ЗСУ. Фото: скрін youtube

"Нажаль, хороших рішень у нас не залишилось. Ми маємо переступити етап заколисування людей, який був на початку вторгнення та творив ілюзію швидкої перемоги", – відверто розповів нардеп.

На думку Нагорняка, законопроект йде зі значним запізненням, хоча введення його в суспільство було лише питанням часу. Також він заначив, що нагальною потребою наразі є перегляд довідок про непридатність до служби, які були видані вже після повномасштабного вторгнення. Багато довідок, за його словами, можуть бути підроблені, адже питання корупції у мобілізаційних процесах стає гострішим, ніж будь-коли. За декілька тисяч доларів людина стає непридатною.

Популярні новини зараз
Судний день розраховано: коли і чому людство може зникнути Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку
Показати ще

ВЛК, скріншот: YouTube
ВЛК, скріншот: YouTube

Саме тому перевірка висновків ВЛК вкрай потрібна. Суспільство повинно зрозуміти, що перемоги без зусиль не буває і люди мають тенденцію закінчуватись.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, Побили та забрали в невідомому напрямку: музичний гурт звинувачує ТЦК в Чернівцях у викраденні людини

Раніше на порталі Знай інформували Які хвороби спини можуть "врятувати" вас від мобілізації: остеохондроз ще не вирок

Також наш портал повідомляв, "Чоловіки краще на полі бою – це стереотип": поетеса та військова Чорногуз запропонувала мобілізувати 100 тисяч українок