Мобілізація жінок все ж може відбутись, але це стосуватиметься лише представниць деяких професій.

Як відомо, на сайті Верховної Ради з’явився новий законопроєкт який стосується мобілізації. Зокрема, стали відомі і подробиці стосовно військової служби жінок під час воєнного стану.

Жінка у ЗСУ, фото: скріншот з відео
Жінка у ЗСУ, фото: скріншот з відео

Стати на облік та пройти військово-лікарську комісію мають медики та фармацевти. Для представниць цих професій постановка на військовий облік та підтвердження придатності обов’язкові.

За бажанням стати на військовий облік можуть жінки, котрі мають споріднену професію. Вони можуть бути залучені до оборони на добровільній основі. Всі ці норми стосуються лише воєнного часу.

Популярні новини зараз
На українців чекає дощовий тиждень, але його фінал обіцяє радість: прогноз погоди в Україні Потужно обстрілюватимуть Україну: астролог вказала, які міста чекає найбільша небезпека Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект
Показати ще

Жінка у ЗСУ, фото: скріншот з відео
Жінка у ЗСУ, фото: скріншот з відео

Добровольці, які самостійно направляться до ТЦК та пройдуть ВЛК матимуть ще 2 місяці перед відправкою на навчання. Тож дискусії стосовно постановки жінок на військовий облік мають припинитись, адже це буде чітко визначено на законодавчому рівні.

Новий законопроєкт не прийняли, тому зараз вищевказані норми не діють.

Раніше про мобілізацію жінок висловлювались громадські діячі, і часто їхні думки не співпадали. Прихильників постановки жінок на військовий облік та залучення їх до війни достатньо. Деякі посилались на погіршення ситуації на фронті і необхідність залучення до оборони України всіх.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, підпалів військкоматів стає все більше – люди незадоволені, але це нічого не змінить

Раніше наш портал повідомляв, провідник "принизив" воїна ЗСУ з пораненням за те, що він не зробив його роботу: "Вишенька на торті..."

Також, портал Знай інформував, "Саня, ти й*бнувся?": Олександр Педан розлютив українців, захищаючи викрадача 1,5 млрд ЗСУ