Минулого року в Україні було перевірено близько 39 тисяч тонн консервованих продуктів, призначених для потреб Збройних Сил.

І майже 14 відсотків цієї партії виявилися неякісними – це понад 5,4 тисячі тонн непридатної їжі. Про це повідомив член спеціальної Комісії з військових комунікацій Геннадій Кривошея.

Український сухпайок, скріншот: YouTube
Український сухпайок, скріншот: YouTube

"Щоб ви могли зрозуміти, з початку цього року близько 30% яєць, за якими проводилося дослідження, були повернуті Управлінням безпеки харчових продуктів. Тобто фактично це 30% товару, який не потрапив до наших військових", - заявляє Кривошея.

Завдяки активній позиції громадськості все ж таки вдалося налагодити роботу спеціальних лабораторій, які контролюють безпеку та якість продовольства для військових. Зараз у них перевіряють усі консерви з м'ясом, рибою, кашею тощо. перед відправкою до військових частин.

Популярні новини зараз
"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття Коли пролунає останній дзвоник в українських школах: названо дати Пенсійний фонд встановлює нові норми: кого торкнуться
Показати ще

"Армія відновлення". Фото кадр "Youtube"
"Армія відновлення". Фото кадр "Youtube"

У процесі роботи також з'ясувалося, що у армії не вистачає інспекторів для перевірок. Нині їх кількість збільшено, що має прискорити процес контролю якості продуктів харчування. Адже факти корупції та постачання неякісних продуктів до військ, на жаль, досі мають місце в умовах війни.

Нагадаємо, "Саня, ти е**нувся?": Олександр Педан розлютив українців, захищаючи викрадача 1,5 млрд ЗСУ

Як повідомляв "Знай.ua", суд вирішив не заарештовувати маєток, подарований синові львівського голови ТЦК: скоро ще й вибачаться?

Знай.ua писав, депутати з новою зарплатою, але начальник автобази Ради отримує більше: кому українці купують Tesla та шикарні маєтки