В Україні продовжується дія військового стану, а також загальна мобілізація. Після різних маніпуляцій у соціальних мережах на тему особистих даних з'явилися офіційні коментарі від представників столичного ТЦК щодо інформації в єдиному реєстрі військовозобов'язаних.

За словами начальника мобілізаційного відділення у Дарницькому районі Володимира Новосядлова, ця інформація буде в обмеженому доступі.

Також військовий додав, що особистої інформації поширювати не буде. Про це стало відомо завдяки інформації з інтерв'ю Володимира Новосядлова для видання "Вечірній Київ".

Вручення повістки, скріншот: YouTube
Вручення повістки, скріншот: YouTube

"На сьогодні у кожного банку є реєстр клієнтів, надаються паспортні дані і так далі. Нічим не відрізняється цей реєстр. Звичайно, він буде закритий, і до нього матимуть доступ певні уповноважені посадові особи. З персональними ключами, з необхідним захистом і так далі далі", - заявив начальник мобілізаційного відділення в Дарницькому районі.

Популярні новини зараз
Коли пролунає останній дзвоник в українських школах: названо дати Молодь у Києві запитали, як вони готуються до війни: відповіді, подекуди, шокують Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Також він розповів, що сьогодні уповноваженими особами, які можуть вручати повістки, можуть бути навіть представники ЖКГ.

Спілкування з ТЦК, скріншот: YouTube
Спілкування з ТЦК, скріншот: YouTube

За його словами, вони отримують розпорядження та перелік адрес, за якими здійснюють оповіщення та їх завдання - доставити адресату повідомлення про те, що на нього чекають у ТЦК.

Нагадаємо, штрафи за несвоєчасний військовий облік: адвокат пояснив, чому це незаконно.

Раніше повідомлялося, адвокат розповів, чи можна відмовитися від повістки, якщо вона "виписана на коліні".

Також, Зеленський зробив важливу заяву щодо мобілізації: "Це абсолютно неправильно".