На пунктах пропуску через кордон України з'явилися додаткові мобільні пости . Їх організували територіальні центри комплектування та соцпідтримки разом із поліцією.

Встановлено, що там видають повістки водіям, зокрема, заброньованим підприємствам. За даними Європейської Бізнес Асоціації, співробітники ТЦК та поліції зупиняють вантажівки біля кордону для перевірки водійських документів. При цьому їм видають повістки із зобов'язанням з'явитися до військкомату для оновлення облікових даних.

Повістка. Фото: Youtube
Повістка. Фото: Youtube

Через додаткові перевірки утворюються черги, поширюється паніка серед працівників транспортних компаній. Проблема в тому, що повістки видають навіть особам із відстрочкою від мобілізації, внаслідок чого можливі непорозуміння із бронюванням. Адже якщо заброньований водій тимчасово не працює, він повинен з'явитися до ТЦК для оновлення даних і часто його мобілізують, не чекаючи на оновлення броні. Тому багато хто, уповноважені на перевезення, зіштовхнувся з труднощами в роботі.

В Асоціації попереджають, що такі новації можуть спричинити розірвання контрактів із закордонними партнерами, втрату замовлень та довіру до українських компаній. А значить – звільнення персоналу, скорочення виробництва та надходжень до бюджету через зниження митних платежів.

Популярні новини зараз
Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Блокпост, скріншот: YouTube
Блокпост, скріншот: YouTube

"Важливо додатково передбачити бронювання працівників, які не належать до критично важливих підприємств, але водночас активно працюють та сплачують податки до бюджету України", - заявляють у ЄБА.

Нагадаємо, вручення повісток відбуватиметься по-новому: де чекати змін

Як повідомляв "Знай.ua", "можна пити корвалол": що загрожує водіям, які проігнорують повістку

Знай.ua писав, "пакування" чоловіків у намисто: ТЦК відповіли на хворе питання