З початку повномасштабного вторгнення в Україні триває загальна мобілізація. Всі військовозобов’язані отримують повістки та направляються на ВЛК. А деякі громадяни можуть отримати повістку повторно. Про це розповіли у виданні NV.

Уповноважені співробітники кожного дня патрулюють для вручення повісток військовозобов’язаним. Під час перевірки вони мають уточнити, чи стоїть громадянин на обліку у ТЦК та чи має бронь, або офіційну відстрочку від мобілізації. Для уточнення даних повістку можуть вручати повторно.

Вручення повістки, скріншот: YouTube
Вручення повістки, скріншот: YouTube

Тобто, навіть якщо чоловік визнаний непридатний за результатом проходження ВЛК, або ж у нього відстрочка – друга повістка також вручається.

Рішення ВЛК про стан здоров’я, наприклад, дійсне протягом року. Або ж відстрочка може надаватись на певний термін. У цих випадках працівники ТЦК можуть повторно дати повістку, щоб у військкоматі оновити дані. Також відомо ще деякі випадки, коли повістку можуть вручити другий раз:

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Для ФОП вступили у дію нові правила Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще
  • Якщо вийшов строк дії висновку ВЛК (1 рік);
  • Для перевірки даних;
  • Для перевірки даних працівника з бронею;
  • Щоб перевірити підставу та обставини відстрочки;
  • Безпосередньо для мобілізації.

Вручення повістки, скріншот: YouTube
Вручення повістки, скріншот: YouTube

Зокрема, повістки можуть видаватись другий раз чоловікам, які не отримували повістки до цього часу, або ж ВПО. Загалом це робиться для уточнення: можливо змінився сімейний стан, місце проживання, кількість дітей.

Варто зауважити, що вручення повістки не обов'язково означає мобілізацію особи.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, всіх, хто не хоче воювати нардеп закликав ниряти в Тису: "Шукай інше громадянство"

Раніше на порталі Знай інформували, Володимир Бойко, розповів, чим займався Юрій Луценко на військовій службі: "Коли був тверезим..."

Також наш портал повідомляв, вручення повісток відбуватиметься по-новому: де чекати змін