До мобілізації можуть бути долучені громадяни, котрі працюють не офіційно, та фрілансери. Адже це – майже 3 мільйони чоловіків, які потенційно можуть поповнити ряди армії. Таку пропозицію висловив Володимир Головко – керівник Центру політичного аналізу.

Майже два роки в Україні йде війна, а разом з нею воєнний стан та мобілізація. Нещодавно воєнний стан був продовжений ще на два місяці.

Воєнний стан, скріншот: Youtube
Воєнний стан, скріншот: Youtube

Проте останнім часом процес мобілізації йде дуже важко – добровольці вже давно на фронті, а бажаючих йти служити все менше. На думку Головка, ТЦК можуть взятись за чоловіків, які працюють неофіційно та ніде не зареєстровані.

Ще з початку війни вони просто "зникли з радарів". Через нерівномірний призов економіка несе дуже великі втрати, адже кваліфіковані працівники були призвані, а на заміну їм ніхто не прийшов. Головко вважає, що саме серед цих громадян варто шукати поповнення до армії.

Популярні новини зараз
Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Спілкування з ТЦК, скріншот: YouTube
Спілкування з ТЦК, скріншот: YouTube

“Якщо „тіньова“ ніша буде охоплена, не потрібно буде забирати людину з підприємства, яке приносить податки, експортні кошти, мита тощо та дає державі гроші на утримання Сил оборони. Тому, якщо будуть фокусуватися лише на підприємствах, бронювати чи не бронювати, але не дивитися в інші суспільні сфери, то ми не вирішимо це питання з мобілізацією”, - розповів керівник.

Дистанційна робота, фото: скріншот з відео
Дистанційна робота, фото: скріншот з відео

У зв'язку з цим влада вже давно шукає способи знайти і мобілізувати цих чоловіків. Тому не офіційно працевлаштованим громадянам призовного віку варто бути готовим до вручення повістки.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, напали і побили, бо думали, що "навідниця ТЦК": розлючений натовп накинувся на жінку з дитиною

Раніше наш портал інформував, тепер тільки мобілізація: кого вирішили позбавити відстрочки від армії

Також портал Знай повідомляв, мобілізація і водійські права: які зміни можуть чекати автомобілістів