Скандальний законопроєкт про мобілізацію розбурхав не тільки суспільство, викликавши гнівну реакцію. 7 лютого, Верховна Рада України в першому читанні проголосувала за новий законопроєкт, який регулюватиме порядок мобілізації.

Багато депутатів та активістів висловлювались про його не конституційність і клялись, що голосувати за нього не будуть. Серед них і скандальні Микола Тищенко та Юрій Бойко. Інформацію про те, хто та як проголосував, оприлюднили на сайті ВРУ.

Микола Тищенко. Фото: скриншот Telegram
Микола Тищенко. Фото: скриншот Telegram

Тищенко виклав відео, на якому ведуться дебати стосовно цього законопроєкт. І навіть підписав, так щоб у жодного не залишилось сумніву:

"Як завжди Кабмін хоче повісити відповідальність за свій скандальний закон (абсолютним автором якого є Кабінет Міністрів) на депутатів. Хоча комітет подав всі правки та пропозиції, вони враховані не були", – розповідав Тищенко.

Популярні новини зараз
За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Публікація Миколи Тищенка. Фото: скрін Фейсбук
Публікація Миколи Тищенка. Фото: скрін Фейсбук

Але вже на самому голосуванні забув всі свої обіцянки та віддав свій голос "за".

Рейтинги собі набивав і Юрій Бойко, продемонструвавши сувору позицію стосовно цього закону. Перше, що сказав він у своєму відеозверненні це:

"По-перше, ми ніколи не проголосуємо за антиконституційний закон, який порушує права громадян".

Заява Юрія Бойка. Фото: скрін
Заява Юрія Бойка. Фото: скрін

І от, відбулось голосування у першому читанні і – серед голосів "за" красуються голоси Тищенка та Бойка. Повз користувачів це не пройшло і вони відразу ж відреагували на голосування:

"Так був проти, що аж проголосував за. Цирк на дроті"- відзначив один з коментаторів.

"Пане Микола, так ви ж самі проголосували за цей нелюдський законопроєкт. Тому відповідальність теж на вас. Тим самим підтримали скасування відстрочок чоловікам, у яких дружини інваліди" - зазначила жінка

"Так ви ж самі за нього проголосували. Там всі норми антиконституційні та роблять з людей рабів"- обурюються користувачі. Однак ні на один закид, нардеп не відповів.

Коментарі до поста Миколи Тищенка. Фото: скрін Фейсбук
Коментарі до поста Миколи Тищенка. Фото: скрін Фейсбук

Коментарі до поста Миколи Тищенка. Фото: скрін Фейсбук
Коментарі до поста Миколи Тищенка. Фото: скрін Фейсбук

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, сотні мільйонів доларів у будівництво: компанія пов’язана з Юрієм Бойком інвестує у київську нерухомість

Раніше портал Знай інформував, загадкові "подарунки": як колишній директор ресторану Тищенко отримав майно на $1 млн

Також наш портал повідомляв, Тищенко познущався з простих людей коментуючи мобілізацію