Під час дії воєнного стану тривалість навчального року в українських школах трошки змінилась, а отже змістились і дати канікул. Про те, коли будуть весняні канікули в 2024 році розповів "Апостроф".

Навчальний рік 2023-2024 розпочався, як звичайно – 1 вересня. Триватиме він до 28 червня 2024 року, що трошки не звично для наших школярів, адже зазвичай навчання закінчувалось на місяць раніше. Рішення про продовження навчання було прийнято задля того, щоб діти змогли отримати всі необхідні знання.

Школа. Фото: Youtube
Школа. Фото: Youtube

Прогалини могли виникнути через часті повітряні тривоги, обстріли, блекаути. Тож додатковий місяць дозволить наздогнати навчальну програму до кінця.

Весняні канікули в 2024 році

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Водночас право на зміщення графіку навчання та канікул залишається за місцевими адміністраціями, залежно від ситуації на місці. Міністерство освіти та науки України ще з початком нового навчального року затвердили дати всіх канікул. Так, весняні канікули мають припадати на 25 березня і тривати до 31 березня.

Школа. Фото: youtube
Школа. Фото: youtube

Міністерством освіти також рекомендована очна форма навчання, звісно, якщо дозволяє ситуація безпеки. Остаточне рішення стосовно форми навчання лише за ОВА та ОДА на місцевості. Довгих канікул для школярів не передбачається, адже ситуація у енергосистемі наразі стабільна. Також відрізнятись графік канікул може у приватних школах, тому варто уточнювати саме у своєму навчальному закладі.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, знову маски та "дистанційка"? Батьки "плюють" на безпеку дітей та створюють проблему

Раніше наш портал інформував, поки міністри обіцяють, зарплата вчителів пробиває мінімалку: "Все, що можна було зняти, зняли..."

Також портал Знай повідомляв, під Києвом школяр-патріот "зливав" позиції ЗСУ просто до ФСБ РФ: скільки заробив і що вирішив суд