Нещодавній пост у соцмережі від Тернопільського обласного ТЦК СП підняв обурення у суспільстві після поширення чуток про звістку про смерть молодого солдата, призваного на службу 1 січня.
Інформація про загибель Миколи Ірзайкіна прийшла у військове управління через 8 днів після початку служби.

ЗСУ. Фото Генштаб
ЗСУ. Фото Генштаб

Офіційна заява ТЦК на Facebook свідчить, що Микола Ірзайкін був направлений на навчання до навчального центру 1 січня та перебував у процесі підготовки у відповідній військовій частині.

Однак 9 лютого 2024 року надійшло повідомлення про його несподівану смерть від гострої легенево-серцевої недостатності:

"Командування Тернопільського обласного ТЦК СП висловлює щирі слова співчуття сім'ї померлого військовослужбовця Миколу Ірзайкіна, виконаного почуттям відповідальності, яка гідно стала на захист своєї країни", — йдеться у пості.

Коментар до посту / фото: скріншот Facebook
Коментар до посту / фото: скріншот Facebook

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Найцікавіше, що немає даних про те, що цей хлопець проходив перевірку ВЛК. Хоча кожен військовозобов'язаний повинен це робити, щоб виключити можливі серйозні захворювання, які входять до переліку неприпустимих до служби, якраз для запобігання подібним ситуаціям.

Це стало основою для хвилюючих питань у коментарях, де люди висловлюють свої сумніви в тому, як могла бути упущена серйозна проблема зі здоров'ям солдата.

Коментар до посту / фото: скріншот Facebook
Коментар до посту / фото: скріншот Facebook

Українці вимагають відповіді від медичних фахівців та висловлюють недовіру до офіційної версії того, що сталося.