Важливо одразу нагадати нашим читачам, що в Україні продовжується дія воєнного стану, а також відбувається загальна мобілізація. У суспільстві щільно закріпилося поняття "ухилянт". Хтось так називає тих, хто ховається від патрулів ТЦК, а хтось так називає чоловіків, які виїхали із країни під час війни.

Проте Національна поліція України вирішила розставити всі крапки над "і" у цьому понятті. Ухилянт від мобілізації - це військовозобов'язаний, який ухилився від повістки для звірки військово-облікових даних і той, який уникнув відправлення в армію. За це йому загрожує чи адміністративна, чи кримінальна відповідальність.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Національної поліції України.

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube
Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

Кримінальна відповідальність загрожує ухилянт, який пройшов і звірку даних, і медкомісії, але відмовився йти на службу до армії.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

"Відомості про це вносяться до ЄРДР і у разі встановлення цього факту розпочинається досудове розслідування - за матеріалами, наданими ТЦК", - розповіли в поліції.

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube
Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

Також зазначають, якщо суд визнає людину винною, то вона може сісти у в'язницю від трьох до п'яти років. Водночас поводження з людиною, провину якої не визнав суд, має відповідати поводженню з невинуватою особою.

Нагадаємо, у 2014 тисне руку сепаратистам, у 2024 – сидить у кріслі депутата: шалений успіх Валерія Гнатенка.

Раніше повідомлялося, Андрій Золотарьов пояснив, чому звільняти Залужного зараз було поганим рішенням.

Також, ухилянти не повинні почуватися в безпеці з 21 вечора до 9 ранку: попередження полковника ЗСУ.