Представник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін розповів, що поки що неможливо точно сказати, чи проводитиметься демобілізація в Україні під час війни. Це питання дуже складне і залежить від багатьох факторів.

В інтерв'ю для NV він сказав, що якщо путін восени оголосить масову мобілізацію в росії, ситуація на фронті може змінитися. З іншого боку, якщо Україна отримає значну підтримку Заходу, це також може вплинути на розвиток подій.

Мобілізація. Фото: 24 канал
Мобілізація. Фото: 24 канал

"Багато залежатиме від ситуації на фронті, темпів мобілізації та тих мобілізаційних процесів, які відбуватимуться в нашій країні. І від західної допомоги – скільки, якої зброї та які терміни нам поставлять, і чи будуть західні партнери дотримуватись цих термінів. На це впливає і підготовка тих людей, які виконуватимуть бойові завдання, та ефективність застосування сил і засобів безпосередньо на полі бою”, – сказав Дмитро.

Лазуткін додав, що ухвалення рішення про демобілізацію потребує часу та узгодження між усіма важливими структурами, такими як Генеральний штаб та Міністерство оборони.

Популярні новини зараз
До 9,99 грн за куб: кому доведеться більше платити за газ Суцільний головний біль: 3 знаки Зодіаку, які не годяться в дружини Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати З 1 жовтня платіжки за світло зміняться
Показати ще

Міноборони України, фото ЄП
Міноборони України, фото ЄП

Важливо також зважати на поточні темпи мобілізації в Україні, які помітно зросли порівняно з початком року.

"У нас є показники, які суттєво відрізняються від тих, які були наприкінці зими або на початку весни. Головне, щоб цей темп не був втрачений, і щоб дійсно відбувалося системне поповнення. 4,6 млн військовозобов'язаних оновили свої дані. Це свідчить про те, що є база, з якою можна працювати", – сказав він.

Читайте також: покарання для чоловіків поширюватиметься і на жінок

Раніше ми писали про те, що адвокатів пускають до в'язниць, але не до ТЦК: Лубинець нагадав українцям важливе правило

Крім того, Знай.ua повідомляв, скільки штрафів за неявку до ТЦК можуть отримати чоловіки: і це лише початок