Українська система освіти на порозі значних змін. У старшій школі з'являться нові правила, які покликані покращити якість навчання та надати учням більше можливостей для вибору. Як виглядатиме нова реформа і що потрібно знати батькам і учням?

Згідно з реформою, старша школа отримає новий формат. По-перше, у ліцеях навчатимуться щонайменше 100 учнів на паралелі у чотирьох класах. Це дозволить збільшити вибір освітніх профілів та забезпечити учням можливість вибирати траєкторії навчання, які найбільше відповідають їхнім інтересам і здібностям.

Учні старших класів
Учні старших класів

Окрім цього, ліцеї будуть відокремлені від початкових шкіл та гімназій, що дасть змогу зосередити увагу виключно на середній освіті. У таких закладах передбачається не менш ніж два класи за трьома профілями, що сприятиме якісній підготовці старшокласників.

Цей підхід дозволить створити кращі умови для розвитку учнів та підвищити рівень освіти. Ліцеї будуть працювати з більшою кількістю учнів, що дозволить забезпечити більш широкий вибір профільних предметів і спеціалізацій.

Популярні новини зараз
Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки Якщо хочете жити – відмовтеся: три категорії продуктів, що підвищують ризик онкології Із цим жити непросто, але вони справляються: чого боїться кожен знак Зодіаку до втрати пульсу Не вистачить і на пачку гречки: пенсіонерам дадуть надбавки за стаж
Показати ще

Також у ліцеях планують створити безпечне та інклюзивне середовище, забезпечити якісне харчування та організувати підвезення учнів. Для дітей, які навчаються далеко від дому, будуть передбачені пансіони для проживання.

МОН ставить перед собою амбітну мету — забезпечити високу якість навчання і допомогти кожному учневі знайти свій шлях до успіху. Реформа старшої школи вже стартувала, і ці зміни мають на меті підготувати українську молодь до майбутніх викликів.

Нагадаємо, що не допустять до навчання: що потрібно зробити перед початком навчального року

Раніше ми розповідали, як зібрати дитину до школи у 2024 році та не витратити всі заощадження, поради батькам першокласників

Також, школярів 9-х класів готують до нових іспитів: що зміниться в системі оцінювання