В Україні продовжується дія військового стану, а також загальної мобілізації. У цей період чоловіки, які на думку співробітників ТЦК підходять на вигляд на військовозобов'язаних, можуть отримати повістку - це може статися буквально де завгодно: на пляжі, біля кіоску з кавою, у громадському транспорті, в черзі в аптеці, скрізь (крім приміщення приватної) власності).

Однак є дуже важлива умова: одержувач має самостійно прийняти повістку та залишити особистий підпис.

Український адвокат Антон Маринич розповів, у якому разі чоловіки можуть проігнорувати повістку.

Вручення повістки на пляжі. Фото: Youtube
Вручення повістки на пляжі. Фото: Youtube

За словами адвоката, законодавство про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію чітко визначає, що вручення повісток військовозобов'язаним через їхніх родичів не передбачено.

Популярні новини зараз
Якщо у вас пластикові вікна, то ви зобов'язані це зробити: поспішіть, часу залишилося мало Від податкової не втечеш: безкоштовне поповнення карток заборонять Повістки поштовим листом: ТЦК поставило новий ультиматум Платіжка збільшиться вдвічі: українцям приготували новий тарифний подарунок
Показати ще

Він зазначає, що законодавство встановлює суворі вимоги до форми повістки, місць вручення та осіб, уповноважених на її вручення.

Вручення повістки. Фото: Youtube
Вручення повістки. Фото: Youtube

"Постановою Кабінету Міністрів України "Про затвердження Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов'язаних та резервістів" № 1487 від 30 грудня 2022 року визначено перелік уповноважених осіб, які можуть вручити повістку. із вручення не покладаються", – каже фахівець.

Нагадаємо, це не порятунок: адвокат розповів, чи можуть закликати українця з умовним терміном.

Раніше повідомлялося, наказ – не підстава: хто та які авто можуть забрати на потреби армії в Україні.

Також, список розширено: хто може отримати повістку вже влітку.