В Україні триває мобілізація та військовий стан, під час якого всі чоловіки призовного віку зобов'язані мати із собою документи скрізь, де б вони не знаходилися.

Про те, які документи мають бути у чоловіків при собі, нагадав керівник Львівського обласного ТЦК та СП Олександр Тищенко. Це стосується військовозобов'язаних осіб віком від 18 до 60 років, проте документи повинні також надавати співробітники військкоматів, якщо їх вимагатимуть.

Військовий квиток. Фото: Youtube
Військовий квиток. Фото: Youtube

"Під час воєнного стану кожен громадянин, незалежно від віку та статі, повинен мати при собі документ, який міг би ідентифікувати його особу", - заявив він.

Йдеться також про військово-обліковий документ. Варто зазначити, що у разі відмови надання документів працівники ТЦК можуть навіть затримати чоловіка і притягнути до адміністративної відповідальності.

Популярні новини зараз
По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам
Показати ще

Спілкування з ТЦК, скріншот: YouTube
Спілкування з ТЦК, скріншот: YouTube

Водночас, представників ТЦК теж зобов'язують мати при собі документи, а у разі вимоги – показати їх, як відзначив Тищенко.

"Сьогодні багато хто ходить у військовій формі. А вручати повістки мають право лише відповідні уповноважені особи", - пояснив керівник Центру.

Мобілізація авто для ЗСУ, скріншот: Facebook
Мобілізація авто для ЗСУ, скріншот: Facebook

Раніше ми писали про те, що на одну бабусю - десять придатних чоловіків: у Раді пояснили розширення мобілізаційного переліку

Як повідомляв Знай.ua, відстрочку отримати ще складніше, у Раді ухвалили нові норми: "Покликаний буде кожен українець"

Також портал Знай.ua писав, що "Я тобі зараз ногу зламаю": на Хмельниччині військкоми з погрозами увірвалися до будинку місцевого мешканця