Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які зараз захищають Україну в лавах ЗСУ, є дуже важливі новини. З’явилася інформація, що українцям, яких мобілізували, планують повернути середній заробіток за місцем роботи.

Про це стало відомо завдяки повідомленню інформаційного пабліку в мережі Telegram "Ти ж юрист".

Виплати військовим, скріншот: YouTube
Виплати військовим, скріншот: YouTube

Відомо, що український парламент зареєстрував законопроект, яким планується повернути середній заробіток працівникам покликаним на військову службу. Зміни планують внести до ст. 119 Кодексу законів про працю.

Зміни у Кодексі законів про працю України, скріншот: Telegram
Зміни у Кодексі законів про працю України, скріншот: Telegram

Популярні новини зараз
Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів Після ТЦК біжіть у банк: фінустанови вимагають оновлення даних Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки
Показати ще

Повідомляється, що новим законом передбачається, що за працівниками, які покликані на строкову службу або мобілізовані до ЗСУ, крім місця роботи та посади, зберігається середній заробіток.

Виплати військовим, скріншот: YouTube
Виплати військовим, скріншот: YouTube

Компенсація таких виплат працівникам здійснюватиметься за рахунок коштів Державного бюджету України.

Також варто нагадати нашим читачам той факт, що багатьох громадян цікавить питання, чи в Україні можуть "вручити" повістку через родичів чоловіка. Детальну відповідь на це запитання надав український юрист, адвокат Антон Марініч.

За словами адвоката Антона Марунича, вручення повісток військовозобов'язаним через родичів не передбачено законодавством.

Нагадаємо, мобілізованим дозволять служити за місцем проживання: хтось підпадає.

Раніше повідомлялося, відстрочку отримати ще складніше, у Раді ухвалили нові норми: "Покликаний буде кожен українець".

Також, якщо помітили – одразу фіксуйте: адвокат розповів, що заборонено робити співробітникам ТЦК.