У липні в Україні збільшився перелік осіб, які підлягають мобілізації.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток – це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України.

ТЦК, мобілізація: фото Уніан
ТЦК, мобілізація: фото Уніан

Тепер мобілізації підлягатимуть особи, у яких дружина, батьки чи батьки дружини – особи з інвалідністю першої чи другої групи, якщо у них є інші працездатні особи, які згідно із законом мають їх утримувати.

До липня 2023 року в законі йшлося про те, що від мобілізації звільняються особи, які мають дружину (чоловіка), батьків або батьків дружини (чоловіка) з інвалідністю першої чи другої групи.

Популярні новини зараз
Наступного місяця пенсія може не прийти – хто з пенсіонерів ризикує залишитися з пустим гаманцем Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Мобілізація авто для ЗСУ, скріншот: Facebook
Мобілізація авто для ЗСУ, скріншот: Facebook

Спочатку проєкт закону мав стосуватися повернення доплат військовим, але до нього внесли виправлення.

Так, до другого читання депутат від групи "За майбутнє" Ганна Скороход внесла правку про розширення переліку осіб, які підлягають мобілізації.

Так, слідом за повісткою можливий заклик військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у країні, що воює. Слід пам'ятати, що обов'язком кожного українця є захист своєї країни. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни, то завтра вона може прийти до тебе.

Нагадаємо, ми писали, що облави з повістками прямо на вулиці: керівник ТЦК пояснив чому і далі триватиме така практика.

Як повідомляв "Знай.ua" у Держприкордонслужбі зізналися, хто з чоловіків виїхав за кордон під час війни: влітку "біжать" побільше.

Також "Знай.ua" інформував, виїхати по "Шляху" тепер не вийде: починають діяти жорсткі правила.