В Україні продовжується війна та мобілізація. Центри комплектування і соціальної підтримки обирають чоловікам спеціальності для служби.

За якими критеріями військовозобовʼязаним обирають їхню спеціальність, розповіли експерти із ГО "Юридична сотня".

ТЦК, мобілізація: фото Уніан
ТЦК, мобілізація: фото Уніан

Українці, які вже мали військовий досвід, мають і військову спеціальність. А от "новачкам" спеціальність визначається відповідно до їх професійної спрямованості. Критерії - досвід роботи, знання, уміння та навички, необхідні для виконання певного роду завдань й обов'язків військової служби.

"Відповідно до пункту 82 Указу Президента "Про Положення про проходження громадянами України військової служби у Збройних Силах України", військових призначають на посади та переміщують по службі за основною або спорідненою спеціальністю з урахуванням досвіду служби, рівня професійної компетентності, особистих якостей і досягнень та відповідності характеристикам посад, які визначає Міністерство оборони України", – запевняють експерти.

Популярні новини зараз
Не виживаєте, а комфортно існуєте: у Мінсоці підрахували, що 7000 грн – норма для українця Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців Гроші змусять повернути державі: українців попередили
Показати ще

ЗСУ. Фото Генштаб
ЗСУ. Фото Генштаб

Юристи зазначають, процедури дотримуються тоді, коли немає недостачі у певних спеціальностях. Також це стосується тих ситуацій, коли є потреби у поповненні складу військових підрозділів.

Нагадаємо, ми писали, що чи можуть воєнкоми вдиратися до оселі: адвокат розставив крапки.

Як повідомляв "Знай.ua" працівника водоканалу відправили до ТЦК отримати "бронь", отримав відразу й автомат.

Також "Знай.ua" інформував, Луценко заявив, що йде зі служби і викликав шквал хейту.