З української столиці прийшли цікаві новини. Так, співробітник комунального підприємства "Київводоканал" отримав завдання від керівництва сходити до територіального центру комплектування, щоб уточнити деякі деталі.

За словами українця, який уже отримав позивний Андре, він думав, що потрібно буде поставити кілька печаток. Однак на практиці все виявилося зовсім не так, як він думав.

Про це стало відомо завдяки відео, яке зняв Андрій та опублікував у мережі TikTok.

"На роботі сказали: "Їдь у військкомат, тобі поставлять там зараз позначку у воєнніку, ми там все домовилися, все буде чьотко - тобі зроблять бронь, гулятимеш". Іду у військкомат...", - розповів хлопець на відео.

Популярні новини зараз
Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки
Показати ще

Андре, скріншот: TikTok
Андре, скріншот: TikTok

Далі можна побачити абсолютно протилежну картину. Все-таки українцю видали броню, а ще на цій броні можна побачити позивний "Андрі": "Бо й обіцяли, дали мені бронь. Іду відпочивати. Київводоканал – говоримо та робимо".

Андре, скріншот: TikTok
Андре, скріншот: TikTok

Бронювання від мобілізації в Україні може поширюватися на такі категорії громадян:

- працівників органів державної влади, місцевого самоврядування, якщо їхня робота необхідна для забезпечення цих органів у особливий період;

- співробітників критично важливих підприємств, установ та організацій. Наприклад, що займаються виробництвом товарів виконують роботи та надають послуги оборонного призначення для потреб ЗСУ;

- працівників підприємств, які є критично важливими для економіки та забезпечення життєдіяльності населення України під час війни.

Нагадаємо, облави з повістками прямо на вулиці: керівник ТЦК пояснив чому й надалі продовжуватиметься така практика.

Раніше повідомлялося, які документи завжди повинні мати при собі чоловіки і чи можна вимагати їх у працівників ТЦК: важливе нагадування.

Також, відстрочку отримати ще складніше, у Раді ухвалили нові норми: "Покликаний буде кожен українець".