В Україні триває воєнний стан та загальна мобілізація, в рамках якої працівники військкоматів роздають повістки на вулицях, пляжах, ресторанах та кафе. Столичні військкомати вигадали новий спосіб заманювання чоловіків.

ТЦК, мобілізація: фото Уніан
ТЦК, мобілізація: фото Уніан

Про це повідомляє один зі столичних Telegram-каналів.

Так, жителям багатоповерхівок Голосіївського району почали приходити листи зі зверненням до чоловіків.

Працівники військкоматів залишають в поштових скриньках накази про проведення мобілізації.

Популярні новини зараз
Не виживаєте, а комфортно існуєте: у Мінсоці підрахували, що 7000 грн – норма для українця Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Забули чек у магазині - потрапили до рук шахраїв: як працює нова схема Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми
Показати ще

Мобілізація. Фото: скрін youtube
Мобілізація. Фото: скрін youtube

В них зазначається про те, що до 18 серпня цього року на території району повинні провести мобілізацію людських і транспортних ресурсів.

До того ж у листі є звернення до військовозобов'язаних, які отримували повістки або мобілізаційні розпорядження.

Мобілізація, скріншот: Youtube
Мобілізація, скріншот: Youtube

Українців попереджають про необхідність з'явитися до військкоматів у зазначений термін та мати при собі документи.

"Подібні накази ТЦК видають щоразу, як подовжується дія воєнного стану та мобілізації. Тобто, нічого не зміниться, а основна мета — повторне оповіщення", — йдеться у повідомленні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, повісток побільшає? У першу половину червня ТЦК недобрали 50% запланованих призовників.

Також наш портал інформував, які документи завжди повинні мати при собі чоловіки і чи можна їх вимагати у працівників ТЦК: "Важливе нагадування".

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, на одну бабусю – десять придатних чоловіків: у Раді пояснили розширення мобілізаційного переліку.