В Україні раніше активно обговорювали те, що чоловікам вручають повістки обслуговуючі організації, тобто працівники ЖЕКу. У багатьох цей факт викликав питання, тому адвокат відповів, чи вважається в такому разі повістка врученою належним чином і чи це законно.

Роман Симутін розповів, що українцям почали підкидати до поштових скриньок повістки про явку до ТЦК у зазначений час. На додаток до запрошень також йдуть повідомлення про винесення штрафу із фразою, що нібито ці документи "вручаються належним чином" через обслуговувальну організацію.

Повістка, фото з вільних джерел
Повістка, фото з вільних джерел

"А хто у нас працює з людьми і постійно на людях? Керівники та майстри ЖЕКу? Фактично повістку з повідомленням вручили через двірника, якому насправді й голову підняти ніде за роботою. Не кажучи про чергування під під'їздом для вручення вам виклику. Самі собі викопали яму", - сказав він.

Адвокат зазначив, що у цьому немає жодної логіки, бо формулювання діє проти самого ТЦК. Вручаючи повістку через ЖЕК, вони фактично розписуються, що жодного повідомлення людина не отримувала. Симутін упевнений, що таким чином військкомат психологічно хоче вплинути на народ.

Популярні новини зараз
Українців попередили про "важкі" платіжки за світло "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

"А зовсім скоро, мені здається, цей спосіб заміниться на якийсь новий. Мабуть, із застосуванням поштових голубів", - додав юрист.

Двірник, скріншот YouTube
Двірник, скріншот YouTube

Загалом двірник не має жодних повноважень на вручення повісток, проте якщо людина розпишеться в документі, тоді вона матиме силу.

Нагадаємо, чи можна відмовитися від отримання повістки: пояснює юрист