В Україні трапляються випадки, коли військовозобов'язані чоловіки відмовляються від служби, аргументуючи це своїми релігійними переконаннями.

Декого з них звинувачували в ухиленні від мобілізації, але іноді судді навіть виправдовують таких чоловіків. Голова Української греко-католицької церкви (УГКЦ), верховний архієпископ Києво-Галицький Блаженніший Святослав розповів, чи справді релігія є перепоною для служби у ЗСУ.

Мобілізація в Україні, фото slovoidilo
Мобілізація в Україні, фото slovoidilo

На його думку, віросповідання ніяк не впливає на службу в армії, тому це не є підставою для ігнорування свого обов'язку перед Батьківщиною. Більш того, церква радить віруючим чоловікам не ухилятися від мобілізації.

"Захист Батьківщини – природне право і святий обов’язок громадянина. Церква тут не може абсолютно бути на перешкоді. Навпаки, супроводжує своїх вірян в їхньому обов’язку захищати свою Батьківщину. Наші військові капелани ідуть разом з нашими людьми до того самого війська. Ми підтримуємо нашу армію", - заявив верховний архієпископ.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Також він висловився про тих чоловіків, які доводять у суді, що не можуть взяти до рук зброю та піти на війну через віру в Бога. Їм не можна цього робити.

"З точки зору християнського вчення про війну і мир Католицької церкви, це не є причина відмовлятися. Тобто не можна, посилаючись на релігійні переконання в даному випадку, відмовлятися від служби", - сказав Блаженніший Святослав.

Церква, фото: Знай.ua
Церква, фото: Знай.ua

Раніше ми писали про те, що старі відстрочки від армії скасують, а мобілізація посилиться: українцям анонсували зміни