Під час загальної мобілізації в Україні військовозобов'язаних чоловіків не випускають за кордон, проте деякі з них все ж таки можуть покинути межі Батьківщини законними способами.

Нюанси та способи для виїзду за кордон перерахував адвокат Ростислав Кравець у своєму новому відео на YouTube. Він стверджує, що не існує закону, який забороняє чоловікам залишати межі країни під час воєнного стану.

Перевірка документів на кордоні, скріншот: YouTube
Перевірка документів на кордоні, скріншот: YouTube

"Під час розмови з прикордонниками - попросіть показати вам саме закон, який забороняє виїзд закордон під час військового стану. Не указ Президента, РНБО, постанова Кабміну, а саме закон", - додав він.

Стаття 6 Закону України "Про порядок виїзду з України та в'їзду в Україну громадян України" не передбачає такого обмеження для чоловіків, наголосив правозахисник. Саме завдяки цьому чиновники виїжджають із країни, але не залишають шансу іншим.

Популярні новини зараз
ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

На яких законних підставах українські чоловіки можуть виїхати:

  1. Найнадійніша "перепустка" за кордон - це наявність трьох і більше дітей
  2. Супровід людей з інвалідністю 2 та 3 групи. Однак діє умова – треба повернутися з цими особами додому, а не окремо
  3. Через відому систему "Шлях", а саме - волонтерство

Раніше ми писали про те, що глава УГКЦ пояснив, чи є релігія перепоною для служби у ЗСУ: що церква радить віруючим

Як повідомляв Знай.ua, старі відстрочки від армії скасують, а мобілізація посилиться: українцям анонсували зміни