Військовий стан в Україні продовжили до 18 серпня, тому чоловіків призовного віку ще мобілізуватимуть майже до кінця літа. Стало відомо, кого насамперед відправлять на військову службу.

В Україні чітко визначено перелік громадян, які мають право на відстрочку від мобілізації. Однак до нього входять придатні та обмежено придатні за станом здоров'я, тобто їх можуть призвати на військову службу до ЗСУ.

ЗСУ. Фото Генштаб
ЗСУ. Фото Генштаб

Також мобілізації підлягають чоловіки, яких раніше визнали обмежено придатними та придатними, але вони не служили в армії. Які ще категорії українців можуть закликати:

  • придатні та обмежено придатні за станом здоров'я з військовим досвідом віком від 18 до 60 років;
  • обмежено придатні та придатні за станом здоров'я під час військового стану віком від 25 до 60 років без досвіду військової служби
  • виключені з військового обліку, визнані обмежено придатними або придатними за станом здоров'я під час військового стану за висновками ВВК, які не чинили тяжких злочинів.

ВЛК, скріншот: YouTube
ВЛК, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило
Показати ще

Раніше у ТЦК повідомляли, що у ЗСУ дуже потрібні люди зі знанням іноземних мов, бо вони можуть співпрацювати з інструкторами з різних країн для навчання бійців. Крім того, на службу охоче беруть водіїв, зв'язківців, стрільців та інструкторів, а також IT-фахівців та операторів безпілотників.

Нагадаємо, юрист підказав, як оскаржити незаконний призов до армії.

Раніше ми писали про те, що "Частина жінок не повернеться": в Україні б'ють на сполох через те, що на нас чекає після війни