Для всіх наших читачів, які цікавляться актуальними новинами з життя українського суспільства, є цікава інформація, над якою можна подумати.

Так, в українському парламенті зареєстрували проект закону, яким хочуть посилити кримінальну відповідальність за несанкціоноване поширення інформації про переміщення зброї чи позиції ЗСУ, чи інших військових формувань.

Про це стало відомо завдяки повідомленню спільноти "Ти ж юрист" у Telegram.

Співробітники ТЦК. Фото: скрін youtube
Співробітники ТЦК. Фото: скрін youtube

Зміни планують внести до статті 114-2 Кримінального кодексу України.

Популярні новини зараз
"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів Після ТЦК біжіть у банк: фінустанови вимагають оновлення даних
Показати ще

Зміни у Законі, скріншот: Telegram
Зміни у Законі, скріншот: Telegram

Основні положення:

▪️ За несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та боєприпасів в Україну (ч.1 ст. 114-2 ККУ) – загрожуватиме від 5 до 8 років за ґратами (зараз від 3 до 5).

▪️ За несанкціоноване поширення інформації про переміщення, рух чи розташування ЗСУ чи інших військових формувань (ч.2 ст. 114-2 КК) – загрожуватиме від 8 до 12 років за ґратами (зараз від 5 до 8).

ТЦК, скріншот: YouTube
ТЦК, скріншот: YouTube

▪️ Якщо вищезгадані дії вчинені групою осіб, з корисливих спонукань або спричинили тяжкі наслідки (ч.3 ст. 114-2 ККУ) - загрожуватиме від 10 до 15 років за ґратами або довічне ув'язнення з конфіскацією майна (зараз від 8 до 12).

Нагадаємо, на Тернопільщині чоловік відмовився від мобілізації, бо "мав страх за своє життя": як його покарали.

Раніше повідомлялося, чи можуть вимагати від виключеного із військового обліку чоловіка пройти ВВК: що про це говорить юрист.

Також, деяким військовим дозволили звільнитися зі служби у ЗСУ: кому саме і на якій підставі.