Навесні Кабмін дозволив військкоматам вручати повістки незалежно від місця проживання військовозобов'язаного. Тож в такому випадку виникає питання, що робити щоб Вас не мобілізували, коли потрібно наприклад провідати родичів, чи вирішити якусь справу у іншому місті.

Блокпост, скріншот: YouTube
Блокпост, скріншот: YouTube

Про це розповіли адвокат Андрій Новак та адвокатка Євгенія Рябека розповіли для УП.Життя.

Адвокат Андрій Новак радить в такій ситуації пояснювати, що ви проїздом в іншій області, наприклад, у відрядженні чи навідуєте родичів та наголосити на тому, що не маєте обов'язку ставати на обліку у тому регіоні, місті чи районі.

Проверка на блокпосте, скриншот: YouTube
Проверка на блокпосте, скриншот: YouTube

Популярні новини зараз
Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Спеціаліст пояснює, у кожну поїздку обов'язково треба брати документи, які зазначають, що людина перебуває на обліку у військкоматі — військовий квиток, приписне, тимчасове посвідчення.

Адвокатка Євгенія Рябека пояснює, що вручення повістки на блокпості не суперечить закону.

Проверка на блокпосте, скриншот: YouTube
Проверка на блокпосте, скриншот: YouTube

Вона також приєднується до думки колеги, та закликає чоловіків усюди возити з собою повний пакет документів. Не зайвим також буде взяти, наприклад, розпорядження про ваше відрядження, чи висновок лікаря, якщо ви прямуєте у інший регіон для лікування.

Блокпост, фото: скріншот з відео
Блокпост, фото: скріншот з відео

Щоб не додавати собі проблем, вона радить після пред'явлення документів, запевнити військових, що після повернення додому ти обов’язково завітаєте до військкомату.

Однак якщо вручення повістки все ж не вдалося уникнути, то проходити військово-лікарську комісію(ВЛК), потрібно за місцем обліку.

Нагадаємо, ми писали, що воєнкоми стали мільйонерами, у кожного є іноземний паспорт: головне з доповіді про рекордну корупцію в ТЦК.

Як повідомляв "Знай.ua", по дорозі до ТЦК чоловік роздягнувся і пропонував зняти його нижче поясу: "Везіть мене у військомат на*уй!".