Газопостачальна компанія "Нафтогаз" заплатить австрійським консультантам 624 950 євро, що в еквіваленті становить понад 25 мільйонів гривень. Відповідний тендер з'явився в електронній системі публічних закупівель Prozorro.

"Нафтогаз" замовив послуги із юридичного супроводу фінансування на міжнародних ринках капіталу на суму 624 950 євро. Кошти отримає австрійська компанія з німецьким корінням Freshfields Bruckhaus Deringer Rechtsanwälte PartG mbB.

Нафтогаз, фото з пресслужби
Нафтогаз, фото з пресслужби

Примітно, що Австрія та її ділові кола не далекі від керівника НАК "Нафтогаз" Олексія Чернишева, який колись обіймав посаду міністра розвитку громад та територій України, а також сидів у кріслі голови Київської обласної держадміністрації.

Нафтогаз. Фото: скрін prozorro
Нафтогаз. Фото: скрін prozorro

Популярні новини зараз
Пенсіонерів розчулили новиною: хто у червні отримає доплату 1500 грн Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити
Показати ще

Слід зазначити, що відкриті торги не було проведено – закупівлю було здійснено без використання електронної системи. Термін надання послуг – з червня 2023 року по червень 2024-го.

До речі, за офіційним курсом Національного банку України станом на 24 липня 2023 року 624 950 євро це 25 413 154 гривні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, плював на заборони і мав спільний бізнес щодо Росії: як "Слуга народу" Арістов взагалі потрапив до комітету нацбезпеки.

Також наш портал інформував новий скандал навколо Батьківщини-Матері: метал хочуть закупити, а не взяти задарма. Чи потрібні ще гроші?

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, "Прокиньтеся, клоуни": боєць ВСУ закликав отямитися столичних корупціонерів, які закуповують барабани та конструктори.