Відомий український журналіст, редактор порталу "Хвиля" Юрій Романенко знову попередив громадськість про те, що народні депутати України хочуть протягнути проєкт закону №8087, щоб "вкрасти мільйони бюджетних коштів".

Про це Юрій Романенко написав на своєму Telegram-каналі.

Публікація Юрія Романенка, скріншот: Telegram
Публікація Юрія Романенка, скріншот: Telegram

"Нардепи від "Слуги народу" хочуть протягнути цей законопроект, аби вкрасти бюджетні кошти – це мільйони. І тому вони прикриваються війною. Мовляв, треба захищати інформаційну інфраструктуру від Росії. Стаття Івана Пєтухова щодо законопроєкту, який ми розглядали днями. Сьогодні за нього мають голосувати", - пише Юрій Романенко.

Нагадаємо, що перед Юрієм Романенком засновник телекомунікаційної компанії Адамант, віце-президент УСПП Іван Пєтухов розповів , що являє собою даний проект закону.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Верховна Рада. Фото: Youtube
Верховна Рада. Фото: Youtube

За словами Пєтухова, нардепи у Верховній Раді, під соусом посилення кіберзахисту, намагатимуться протягнути скандальний законопроект №8087 "Про захист інформаційної інфраструктури".

Крім того, нардепи посилалися на нову Європейську Директиву безпеки NIS 2, вона прийшла на заміну (першої) NIS у Європі, агрегувавши та вдосконалюючи все, що існувало до неї. Однак директива не може порушувати право власності та приватного життя, про що чітко у ньому йдеться.

Також у директиві йдеться, що це не стосується сектора безпеки та оборони. Тобто в ЄС проти втручання у сектор безпеки та оборони, а те, що прописано у законопроєкті № 8087, робиться у росії.

кібербезпека, фото: прес-служба СБУ
кібербезпека, фото: прес-служба СБУ

"Тобто цей законопроєкт не про кібербезпеку, а про тоталітаризм. В Україні хочуть зробити структуру, на кшталт російської ДержСОПКИ, створеної у 2010 – 2012 роках, колишніми структурами ФСБ. Тобто, в Україні імплементується законодавство РФ. А це означає, що приходити до провайдерів із перевірками будуть – МВС, РНБО та СБУ під керівництвом Держспецзв'язку. Це доказ того, що ми будуємо маленький СРСР”, – каже І. Пєтухов.

Нагадаємо, чищення ставки на 60 мільйонів: у Дніпропетровській області хочуть влаштувати безпрецедентне розпилення.

Раніше повідомлялося, нам потрібні танки, а не сирена: доки німці будують завод в Україні за 8 млрд, чиновники хочуть витратити 13 млрд на звук.

Також, "Ви тупо канібали...": Романенко показав Горбунову, як за 183 млн. врятувати українців, а не знімати серіали.