Уряд змінив процедуру бронювання від мобілізації військовозобов'язаних працівників під час війни. Зокрема визначили вимоги до підприємств, які мають таке право та дозволену кількість заброньованих військовозобов'язаних.

Мобілізація. Фото: скрін youtube
Мобілізація. Фото: скрін youtube

Розібратись у нових правилах бронювання допоміг адвокат Ростислав Кравець на своєму каналі у Youtube.

Спеціаліст розповів, що новою постановою Кабінету Міністрів, була встановлена кількість військовозобов'язаних, які підлягають бронюванню в органах місцевої самоврядування та повинна становити 50%.

Мобілізація. Фото: скриншот Youtube
Мобілізація. Фото: скриншот Youtube

Популярні новини зараз
Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Після ТЦК біжіть у банк: фінустанови вимагають оновлення даних Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому Гроші змусять повернути державі: українців попередили
Показати ще

Він звернув увагу українців на те, що тепер суми ЄСВ будуть враховуватися у одному з критеріїв для визначення підприємства критично важливим.

Критерій передбачає сплату підприємством протягом звітного податкового року податків, зборів, платежів на суму більше 1,5 млн євро.

Адвокат розповідає, що до критично важливих підприємств додали підприємства які забезпечують надання послуг і виконання робіт з експлуатації та комплексного обслуговування майна органів державної влади.

Мобілізація. Фото кадр з Youtube
Мобілізація. Фото кадр з Youtube

"Тобто всі ці управляючі компанії, той же секретаріат Кабінету Міністрів, гараж Кабінету Міністрів, інші додаткові організації, які забезпечують їх життєдіяльність - також віднесли до стратегічно важливих і відповідно їх працівники підлягають мобілізації.... От вам і вся відповідь, про кого думає кабінет Міністрів. Думає виключно про себе, своїх працівників і для безпечної, спокійної, безперервної, і комфортної роботи, для того щоб не бігати ні за ким, не домовлятися - просто в ручному режимі, як і з перетином кордону внесли зміни, що навіть якщо у вас нічого немає, однак є дозвіл керівника Державної прикордонної служби перетнути кордон у випадках незрозумілих, а просто він вирішив вам дозволити. От такі у нас бронювання...", - обурюється Сімутін.

Нагадаємо, ми писали, що як масові перевірки ТЦК позначаться на мобілізації і чи посадять військкомів у в'язницю.

Як повідомляв "Знай.ua", шукайте свою болячку у списку: кого не візьмуть в ЗСУ через стан здоров'я.