Серед українців є ті, хто має законне право виїхати за кордон під час воєнного стану та мобілізації, які продовжили ще на три місяці до 15 листопада 2023 року, до речі. Стало відомо, чи стосується це батьків-одинаків.

На запитання про те, чи дозволяється отцям-одинакам виїхати за межі країни в період мобілізації, відповіла адвокатка Марія Левченко. Так, ці особи справді мають право на виїзд, тільки якщо виховують дитину до 18 років і в момент перетину кордону супроводжують її.

Дитина в авто, фото
Дитина в авто, фото

На кордоні у батька-одиначка обов'язково попросять пред'явити документи, тому їх слід підготувати заздалегідь. Крім свідоцтва про народження дитини, знадобиться один із таких документів:

  • свідоцтво про смерть матері дитини
  • рішенні суду про позбавлення матері батьківських прав,
  • рішенні суду про вилучення дитини у матері без позбавлення батьківських прав,
  • рішенні суду про визнання матері безвісти зниклою,
  • рішенні суду про оголошення матері померлої.

Виїзд за кордон, скріншот
Виїзд за кордон, скріншот

Популярні новини зараз
Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект "Буде не страшно...": астролог визначив, чого чекати українцям до середини 2024 року 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину
Показати ще

Якщо вже мова зайшла про батьків, слід нагадати, що за кордон також випустять чоловіків, які мають більше трьох дітей до 18 років. Це можна підтвердити такими документами: свідоцтва про народження дітей, свідоцтво про реєстрацію шлюбу з матір'ю дітей/рішення суду про розірвання шлюбу та визначення місця проживання дітей з батьком, а також посвідчення батька багатодітної сім'ї.

Нагадаємо, зміни у бронюванні працівників від мобілізації: адвокат розповів про нові правила

Раніше ми писали, що в Україні хочуть звільнити від мобілізації ще одну категорію чоловіків.

Як повідомляв Знай.ua, суд здивував вироком у справі ухилиста: "Таким не місце..."