Трапляються випадки, коли чоловікам із серйозними захворюваннями вручають повістки і навіть визнають придатними до служби. Адвокат розповів, як діяти в такій ситуації та чи можна оскаржити висновок військово-лікарської комісії.

Адвокат Ростислав Кравець підтвердив, що українців, які мають реальні проблеми зі здоров'ям, визнають придатними на ВЛК. Однак свої права можна і потрібно відстояти, зокрема, з цим допоможе військово-лікарська комісія найвищого рівня – обласна чи центральна.

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube
Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

Після висновок ВЛК можна оскаржити в суді, проте адвокат зазначив, що дуже важливо дотримуватися термінів. Чоловікам рекомендують зібрати медичну документацію, яка підтвердить стан здоров'я та одразу направити скаргу до військово-лікарської комісії вищого рівня та чекати повторного огляду.

Втім, процес мобілізації в період оскарження придатності не зупиняється. Це означає, що чоловіка цілком можуть відправити у військову частину. Саме така ситуація сталася з багатьма українцями, які служать, але не виконують бойові завдання через стан здоров'я.

Популярні новини зараз
Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

ВЛК, скріншот: YouTube
ВЛК, скріншот: YouTube

Якщо під час оскарження людину вже відправили на службу, їй залишається лише звернутися до командира, який має направити його на обстеження до медичного закладу, де вже визначається його придатність чи непридатність.

Нагадаємо, проходження медкомісій під час мобілізації: хто має право отримати відстрочку на півроку

Раніше ми писали про те, що "Це станеться раптово": Михайло Подоляк спрогнозував, коли в Україні закінчиться війна

Як повідомляв Знай.ua, в Україні впроваджують електронний документообіг з військкоматами: що чекає на тих, хто проходить ВВК