Деякі старі українські монети можуть принести чималі гроші. Головне – впізнати цінний екземпляр. Фахівці ресурсу "Монети-ягідки" показали кілька цінних монет, які можуть коштувати від 1300 до 11 тисяч гривень.

Монета номіналом всього 1 копійку 1992 року випуску може принести своєму власнику близько 11 тисяч гривень. Однак у таку суму оцінюється монета різновиду 1.35АА, яку можна впізнати по ступінчастій верхівці правого верхнього листа та маленьким ягодам.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky
Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Також колекціонери полюють за 1 копійкою 1992 різновиду 1.11АЕ. Вона відрізняється округлою верхівкою правого верхнього листа та великими ягодами. На спеціалізованих аукціонах за таку копійку можна отримати близько 4-7 тисяч гривень.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky
Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Популярні новини зараз
Ухилянтам хочуть дати шанс "відкупитися": сувору норму пропонують замінити В Україні пенсіонерам почали повертати "оновлені" виплати: у ПФУ визнали помилку Ті, хто платить по 100 грн/куб – ще щасливчики: як в Україні можуть змінитись тарифи на воду Затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень
Показати ще

Придивлятися варто і до 1-копійчаних монет, випущених 1996 року. Наприклад, копійка різновиду 1БА з великими ягодами може продатись за 1,3-2 тисячі гривень. Різновид 1БВ із маленькими ягодами цінується більше – від 2,5 до 3 тисяч гривень.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky
Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Знайти такі монети непросто, але часом навіть у старій скарбничці несподівано може виявитися справжній скарб.

Раніше портал Знай повідомляв, що місяць можна не працювати: українцям показали 25 копійок, які можуть відчутно покращити фінансове становище.

Також наш портал інформував, у НБУ українцям запропонували вигідно позбутися старих монет: часу залишилося не так уже й багато.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, уважно перевірте гаманці та заначки: які гривневі банкноти можна продати за десятки тисяч.