З великої, і поки що теплої Одеси, де практично кожен день відбуваються скандальні інциденти з потенційними призовниками та співробітниками ТЦК, прийшли дуже дивні новини. Тут українець "скористався своїм шансом" і просто втік від військкома.

Про це стало відомо завдяки повідомленню місцевих Telegram-каналів, що опублікували заяву від Нацполіції.

Повідомляється, що інцидент стався в Одесі (точно невідомо, де саме, можливо, біля обласного ТЦК та СП).

Повідомлення Нацполіції, скріншот: Telegram
Повідомлення Нацполіції, скріншот: Telegram

Співробітник ТЦК звернувся до Національної поліції України та заявив, що призовник попросився до туалету та втік від нього, залишивши на згадку особисті документи.

Популярні новини зараз
Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому Гроші змусять повернути державі: українців попередили Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

Співробітники ТЦК. Фото: скрін youtube
Співробітники ТЦК. Фото: скрін youtube

"Представник ТЦК повідомляє про військовозобов'язаного, який відійшов у туалет і не повернувся. Одягнений - шорти, футболка, зріст 165 см, щільної статури, темне волосся. Усі документи залишилися у представника ТЦК", - пишуть у поліції.

Також варто нагадати той факт, що зараз в Україні масово перевіряють довідки про інвалідність та непридатність до служби, які видавалися військово-лікарськими комісіям. У Раді нагадали, що продаж та купівля таких фальшивих документів є злочином.

Представник президента у ВР, член комітету парламенту з безпеки та оборони Федір Вениславський в ефірі телемарафону зазначив, що з лютого 2022 року ВВК було видано тисячі довідок, які мають перевірити органи.

Нагадаємо, яких чоловіків точно не заберуть на службу до ЗСУ: адвокат розповів про "особливі" випадки.

Раніше повідомлялося, повна мобілізація в Україні: адвокат пояснив, що це означає насправді.

Також, "Десяти тисяч людей": влада анонсує масову перевірку довідок ВВК, які могли допомогти ухилистам.