Нещодавно Міноборони України повідомило, що мобілізуватимуть обмежено придатних чоловіків.

Було оновлено перелік хвороб з метою оцінки придатності військовослужбовців. Зокрема, наказом №490:

  • за "спірними" статтями придатними визнаватимуть усіх (статті 2-в, 4-в, 5-в, 12-в, 13-в, 14-в, 17-в, 21-в, 22-в);
  • обмежено придатні будуть придатні за конкретним військовим фахом: ВЛК прийматиме відповідну постанову;
  • спрощено вимоги до здоров'я для десантників та морпіхів: частина військових, які раніше визнавалися непридатними до служби у десанті, тепер будуть придатні до такої служби у особливий період, тобто під час мобілізації та війни.

ВЛК, скріншот: YouTube
ВЛК, скріншот: YouTube

Натомість знову почали поширюватися чутки про нову воню масової мобілізації. Секретар РНБО Олексій Данілов вирішив розповісти, що до чого в цьому питанні і заспокоїти українців.

Він нагадав, що загальну мобілізацію в Україні оголошено з 24 лютого 2022 року, проте у ЗСУ беруть стільки новобранців, скільки необхідно військовим.

Популярні новини зараз
Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

"Щодня вранці, коли я вирушаю на роботу, бачу чергу в одному з центрів набору до армії, яка знаходиться поряд. У нас немає такого, що це мобілізація - це процес, про який треба так голосно всім розповідати. Чи є якісь проблеми ? Ну так, звичайно, є як у будь-якої справи. Але це не є максимально критичним", - розповів Данілов в інтерв'ю "Новому времени".

Олексій Данілов, фото: Знай.ua
Олексій Данілов, фото: Знай.ua

Він зазначив, що військові звертаються для того, щоб мобілізація тривала, але при цьому немає потреби різко набирати 300 тисяч осіб. Секретар РНБО додав, що випадки викриття військкомів на хабарництві не вплинули на кількість мобілізованих.

Нагадаємо, що призовник попросився у військкома до туалету: тепер його шукає поліція, ТЦК обурені.

Раніше ми повідомляли, що в Україні військкомати штрафуватимуть чоловіків-переселенців: озвучено суму.