На офіційній сторінці Державної прикордонної служби України в Telegram з'явилася надзвичайно важлива інформація щодо змін у процесі виїзду з країни для чоловіків.

Від 1 вересня поточного року, постановою №934 внесено деякі зміни до "Правил перетину держкордону громадянами України", а саме — до пункту 2-13.

Розмитнення авто на кордоні, скріншот: YouTube
Розмитнення авто на кордоні, скріншот: YouTube

Зокрема це стосується студентів та курсантів українських навчальних закладів. Якщо їм необхідно перетнути кордон, щоб пройти практичну льотну підготовку до іноземних вузів або авіаційних шкіл.

Прикордонники можуть випустити такі категорії громадян з України, але якщо вони мають підтверджуючі документи. Це стосується довідки від ВНЗ про направлення студента чи курсанта для проходження льотної практичної підготовки.

Популярні новини зараз
Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Крім того, потрібні військово-облікові документи з позначками районного, міського ТЦК та СП (Територіального центру комплектування та соціальної підтримки – екс-військмати). Але при цьому, звичайно ж, є й деякі обмеження щодо вільного виїзду за кордон. Студентам чи курсантам можна перебувати поза Україною, безперервно, не більше терміну проходження практики. Після цього вони мають повернутися назад.

Виїзд за кордон, скріншот
Виїзд за кордон, скріншот

Чи зміниться щось для решти категорій серед чоловіків — невідомо.

Нагадаємо, Польща розпочала екстрадицію українських чоловіків: кого відправляють першими

Як повідомляв "Знай.uа", для ВПО будуть перевірки: що потрібно знати

Знай.ua писав, з України в Дубай: 41-річний чоловік з гранатою "паралізував" аеропорт у Польщі