Знавці готові платити тисячі гривень за українські монети номіналом у 50 копійок. Цінуються лише особливі екземпляри з відмінними рисами. Як впізнати цінну монету, розповідають фахівці ресурсу "Монети-ягідки".

Заробити від 4 до 11 тисяч гривень можна на монеті 50 копійок 1992 року випуску різновиду 3ВАг. Зрозуміти, що у вас в руках саме ця цінна монета можна по ряду особливостей: товстий середній зуб тризуба, гладкий гурт, малюнок – 17,7 мм, гроно №1 – має 4 ягоди, а п'ята ягода злилася з вінком.

Цінна монета. Фото: скрін monety-yagidky
Цінна монета. Фото: скрін monety-yagidky

Від 2 до 4 тисяч гривень можна отримати за 50 копійок 1994 року різновиду 1.1АГм. Дізнатися монету можна по гурту з дрібною насічкою, маленьким отвором у нижній частині тризуба, а також проміжком у вигляді трапецій між листком і відростком.

Цінна монета. Фото: скрін monety-yagidky
Цінна монета. Фото: скрін monety-yagidky

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Менш цінна, але все ж таки може принести непогану суму, монета в 50 копійок 2001 року випуску. Вона оцінюється приблизно у 1500 гривень через її рідкість – була випущена малим тиражем у 5000 одиниць. Знайти таку монету вкрай складно, але, як зазначають фахівці, цілком можливо.

Цінна монета. Фото: скрін monety-yagidky
Цінна монета. Фото: скрін monety-yagidky

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, знайшли ці монети – зірвали куш: колекціонери готові міняти хрусткі купюри на старі копійки.

Також наш портал інформував, у НБУ українцям запропонували вигідно позбутися старих монет: часу залишилося не так уже й багато.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, уважно перевірте гаманці та заначки: які гривневі банкноти можна продати за десятки тисяч.