Історія з багатомільйонними закупівлями за рахунок державного бюджету під час повномасштабної війни продовжується. Цього разу кошти попросило виділити комунальне некомерційне підприємство "Амбулаторія загальної практики та сімейної медицини".

Зазначена амбулаторія знаходиться у скромному селі Ташань, що на Київщині. На капітальний ремонт будівлі у Бориспільському районі планують виділити понад 15 мільйонів гривень.

Про це свідчать дані державних закупівель Prozorro.

Тендер на ремонт амбулаторії у селі, скріншот
Тендер на ремонт амбулаторії у селі, скріншот

Відкриті торги з капітального ремонту призначено на 6 вересня 2023 року. У системі вже є претендент – ДП "СІТІБУД" ПрАТ "Будівельник-14".

Популярні новини зараз
"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Сонячна буря викликає масштабний збій енергосистем: постраждає вся планета Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців
Показати ще

Майбутній підрядник має виконати ремонтні роботи до наступного літа – 1 червня 2024 року. Зокрема, гроші з бюджету хочуть виділити на те, щоб демонтувати покрівлю, посилити стіни та фундамент, замінити вікна та встановити електроустановче обладнання.

Варто зазначити, 15,3 мільйона - це очікувана вартість ремонту, а ось до підрядника виступили з пропозицією виконати роботи за 13,7 мільйона, тобто трохи "заощадити". Однак питання про те, навіщо витрачати такі шалені гроші на ремонт амбулаторії у селі, все ще залишається відкритим.

Тендер на ремонт амбулаторії у селі, скріншот
Тендер на ремонт амбулаторії у селі, скріншот

Раніше ми писали про те, що у 2022 році "злили" 390 млн, але виявилося замало, тому додали ще 529 млн: ремонт мосту на Рівненщині дорого обійдеться

Як повідомляв Знай.ua, тролейбусники окупованого Сєвєродонецька закупили комунальну техніку майже на 40 млн: "Готуються до деокупації"

Також портал Знай.ua писав, що з бюджету знову хочуть віддати мільйони на серіал: але обійдеться без Поворознюка