В Україні продовжується дія воєнного стану, а також проходить загальна мобілізація. У цей період усі українські військовозобов'язані чоловіки повинні мати при собі військовий квиток, який зараз замінює паспорт.

Так, днями в соціальних мережах обговорювали чутки, що нібито в Україні заборонено одружуватися без військового квитка. Саме тому українські журналісти одного з видань вирішили розібратися в цій темі.

З'ясувалося, що спеціальних "пасток" співробітники ТЦК у центрах реєстрації не роблять.

Розпис у РАГСі, фото alltime
Розпис у РАГСі, фото alltime

Регіональний координатор західного міжрегіонального управління Мін'юсту України Оксана Сальчук заявила журналістам, що для реєстрації шлюбу пред'явлення військового квитка не обов'язкове.

Популярні новини зараз
Не виживаєте, а комфортно існуєте: у Мінсоці підрахували, що 7000 грн – норма для українця Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Після ТЦК біжіть у банк: фінустанови вимагають оновлення даних
Показати ще

Під час оформлення заяви наречені мають вказати, чи перебувають вони на військовому обліку і де. За правдивість цієї інформації вони несуть відповідальність.

Військовий квиток. Фото: Youtube
Військовий квиток. Фото: Youtube

Але, якщо особа вказала, що не перебуває на обліку військовозобов'язаних, це не може бути перешкодою для реєстрації шлюбу. Оксана Сальчук також зазначила, що у зв'язку з воєнним станом одружуватися стало навпаки легше. Шлюб реєструють у день подання заяви.

Також варто нагадати той факт, що в Україні вступив на посаду новий міністр оборони замість Олексія Резнікова, ним став Рустем Умеров.

Однією з перших змін, яку анонсував Умеров для військовозобов'язаних, є цифровізація всіх справ. Також Умеров заявив, що скоро з'явиться електронний військовий квиток.

Нагадаємо, повістки в "Дії" вже скоро? Новий міністр Міноборони України Рустем Умеров анонсував "апгрейд".

Раніше повідомлялося, військові "м'ясо" і геноцид від влади: блогерка Тетяна Коряк зганьбилася цинічними заявами.

Також, посилення мобілізації в Україні: кого можуть призвати в першу чергу.