В Україні, громадянам, які ухиляються від мобілізації почали блокувати банківські картки боржників.

Сам процес блокування здійснює ДВС (держвиконавча служба). Це відбувається відповідно до статті 210 КУпАП "Порушення військовозобов'язаними чи призовниками законодавства про військовий облік та військову службу". Про це повідомили в Новини Live.

За словами юриста Олександра Потєшіна, це стандартна практика у випадку, якщо постанова територіального центру комплектування та соцпідтримки потрапляє до державної виконавчої служби.

Візит до ТЦК, фото: Unian
Візит до ТЦК, фото: Unian

Відповідно до вищезгаданого закону, за неявку до ТЦК без поважних причин спочатку може накладатися штраф. Ухилянтові для сплати штрафної санкції необов'язково приходити до центру. Сплатити можна й через "Дію". Але враховувати потрібно й те, що відповідальність за неявку далі буде жорсткішою. Тому з'явитися до ТЦК все ж бажано.

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Забули чек у магазині - потрапили до рук шахраїв: як працює нова схема Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми
Показати ще

Співробітники ТЦК. Фото: скрін youtube
Співробітники ТЦК. Фото: скрін youtube

Юрист пояснив, як часто зараз ДВС блокує та арештує рахунки. Річ у тому, що в службі є своя система виконавчих проваджень. Якщо якесь впровадження потрапляє в систему, то автоматично знаходяться всі банківські рахунки. Саме через цю програму, виконавець може нанести арешт на рахунок та списати кошти. Не враховуючи цієї санкції, служба має ще чимало способів впливу. Серед них: арешт нерухомості, транспорту, розшук та інші.

За словами адвокати не варто ховатися від органу, адже в них достатньо можливостей, щоб вас знайти.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, штраф, арешт або громадські роботи: в Україні будуть карати тих, хто ображає військових

Раніше портал Знай інформував, неявка до ТЦК під час мобілізації: адвокат розповів всю правду

Також наш портал повідомляв, дають три спроби: адвокат розповів, чи можна українцям відмовитись від мобілізації