В Україні триває мобілізація, а патрулі ходять вулицями країни у спробах упіймати потенційних військових.

Звичайно ж, багато чоловіків не дуже горять бажанням йти воювати, для цього в Міністерстві оборони вигадали різні формати переконання. Один із них – якраз патрулі на вулицях. Це робиться не для "швидкого вилову", а з благороднішими цілями.

Мобілізація. Фото: скрін youtube
Мобілізація. Фото: скрін youtube

На вулицях працюють спільні групи Нацполіції та представників ТЦК, які мають досвід бойових дій. Вони спілкуються з чоловіками та пояснюють, чому їм потрібно з'явитися до військкоматів.

Полковник Роман Сушко із кременчуцького ТЦК пояснив виданню "Кременчуцький телеграф", про що говорять із військовозобов'язаними.

Популярні новини зараз
"ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Наступного місяця пенсія може не прийти – хто з пенсіонерів ризикує залишитися з пустим гаманцем Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

Сушко нагадав, що на вулицях населених пунктів України можна побачити спільні патрулі працівників Національної поліції та ТЦК. Патрульні зупиняють військовозобов'язаних та вручають їм повістки. Вручення повістки зовсім не означає, що чоловіків одразу мобілізують до лав ЗСУ. Головне призначення цих документів – потреба в оновленні даних у військкоматах.

Працівник ТЦК погрожував призовникові пістолетом, скріншот
Працівник ТЦК погрожував призовникові пістолетом, скріншот

Метою патрулювання є не затримання військовозобов'язаних, а виключно оповіщення, наголосив полковник. Під час вручення повістки також відбувається невелика бесіда, в якій людям пояснюють: навіть якщо вони мають відстрочку від мобілізації, потрібно оновити дані у військкоматі.

"Такі групи зараз працюють у зв'язку з тим, що багато військовозобов'язаних, які мають прибувати для уточнення даних у ТЦК, не прибувають", - підкреслив Роман Сушко.

Нагадаємо про ВЛК для непридатних до служби щороку: названо важливі нюанси.

Раніше ми повідомляли, що мобілізація продовжується: ухилистам почали блокувати банківські картки.

Також стало відомо, що дають три спроби: адвокат розповів, чи можна українцям відмовитись від мобілізації.