Українські монети номіналом 1 копійка перестали бути платіжним засобом, але цілком могли завалятися у когось удома. Багато хто навіть не здогадується, але така копійка може принести власнику до 11 тисяч гривень. Про це повідомляють фахівці ресурсу "Монети-ягідки".

Українцям, у яких завалялися монети номіналом 1 копійка, слід уважно до них придивитися. Деякі екземпляри дуже цінуються колекціонерами та можуть бути продані за тисячі гривень.

Монети. Фото: скрін youtube
Монети. Фото: скрін youtube

Так, наприклад, 1-копійкова монета 1992 року різновиду 1.35АА може принести власникові близько 11 тисяч гривень. Дізнатися цінну монету можна по маленьким ягодам та ступінчастою верхівкою правого верхнього листка.

Цінні монети. Фото: monety-yagidky
Цінні монети. Фото: monety-yagidky

Популярні новини зараз
ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

За 1 копійку 1996 року можна отримати непоганий грошовий бонус. Наприклад, різновид такої монети 1БА з великими ягодами може коштувати близько 1,3-2 тисячі гривень. Монета цього ж номіналу і року, але різновиди 1БВ із маленькими ягодами коштує від 2,5 до 3 тисяч гривень.

Цінні монети. Фото: monety-yagidky
Цінні монети. Фото: monety-yagidky

Від 4 до 7 тисяч гривень можуть заплатити нумізмати за 1 копійку 1992 року різновиду 1.11АЄ. Дізнатися її можна по округлій верхівці правого верхнього листа та великим ягодам.

Цінні монети. Фото: monety-yagidky
Цінні монети. Фото: monety-yagidky

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, знайшли ці монети – зірвали куш: колекціонери готові міняти хрусткі купюри на старі копійки.

Також наш портал інформував, у НБУ українцям запропонували вигідно позбутися старих монет: часу залишилося не так уже й багато.

Крім того, ми писали, 1000 доларів за 1 гривню: як виглядає монетка, за яку "б'ються" колекціонери.