Українські ВЛК так поспішають відправити військових на передову, що підробляють висновки при пораненнях, які загрожують життю. Про це розповіла дружина бійця, якого визнали придатним, незважаючи на уламки у печінці.

Анна Бельдій написала пост про некомпетентність ВЛК у Facebook. Її чоловік отримав тяжке поранення під Бахмутом, внаслідок чого уламки пошкодили печінку та діафрагму, а ребра та хребці були зламані.

Однак про серйозні наслідки жінка дізналася не від лікарів, а після того, як чоловік сфотографував історію хвороби, про зламані ребри та хребці, а ще про три уламки у хребта - від стороннього рентгенолога.

ВЛК, скріншот: YouTube
ВЛК, скріншот: YouTube

"Якого дідька ви так поспішали його виписати і відправити знову в окоп, що раніше, ніж треба, витягли з печінки дренажі, і 15 вересня довелося знову оперувати – тепер вже абсцес печінки? Чому після 4 днів температури, що казна-звідки взялася в післяопераційному періоді, досі не зроблено УЗД і не взято кров на аналіз? Що відбувається? Військовий - не людина?", - обурилася вона.

Популярні новини зараз
Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів Після ТЦК біжіть у банк: фінустанови вимагають оновлення даних Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

За словами Бельдій, лікарі уникають відповідальності та готові мовчати про загрозу життю військових, бо залякані громадським резонансом навколо ВЛК та тиском Міноборони. Жінка також зазначила, що вони готові відправляти на війну хворих, поранених та людей з інвалідністю.

"І головне питання - якого х..на, попри наказ Міноборони про порядок проходження лікарняних ВЛК, ви мені та нашому адвокату не соромлячись розповідаєте, що ви максимум можете вирішити питання про місяць відпустки, а питання (не)придатності до військової служби лікарняна ВЛК не вирішує ? Це неправда, саме ви зобов'язані визначити всі наслідки поранення і на цій підставі винести рішення. Але ви не бажаєте зв'язуватися з військовими, так? У вас внутрішнє незаконне розпорядження начмеда чи когось там, вказівки від Міноборони? Усіх тяжко поранених швиденько підлатати – і по..р у якому стані знову на передову, так?", - написала Ганна.

Пост Анни Бельдій, скріншот
Пост Анни Бельдій, скріншот

Пост Анни Бельдій, скріншот
Пост Анни Бельдій, скріншот

Нагадаємо, захисник України поскаржився на ВЛК, яка відправила його воювати навіть зі "сліпотою": "Купиш окуляри"

Раніше ми писали про те, що меми, провокаційні та брехливі фейки: як росіяни намагаються зірвати мобілізацію в Україні

Як повідомляв Знай.ua, кидався прямо під колеса: коли не вдалося вручити повістку, працівник ТЦК пішов на крайні заходи.