Під час мобілізації в Україні призовникам вручають повістки у будь-яких місцях, у тому числі на роботі. Адвокат розповів, як вчинити у такому разі і який подальший алгоритм дій.

На роботодавця покладаються обов'язки не лише повідомити працівника про повістку, а й проконтролювати його явку до ТЦК, зазначив адвокат Андрій Карпенко. Після отримання документів керівникам слід виконати такі дії:
  • видати наказ про повідомлення працівників, який зобов'язує їх з'явитися до ТЦК.
  • довести наказ до відома працівників, на яких він поширюється, та забезпечити їхнє прибуття до військкомату.
  • у триденний термін надіслати копію наказу до ТЦК.
  • проконтролювати прибуття працівників до ТЦК, а у разі неявки – повідомити військкомат.

Співробітник ТЦК. Фото: скрін youtube
Співробітник ТЦК. Фото: скрін youtube

Роботодавець також зобов'язаний скласти спеціальний акт, якщо працівник відмовляється від підпису у наказі, яким його повідомляють про необхідність явки до ТЦК. Робиться це у присутності трьох осіб, а потім наказ вирушає до військкомату.

При цьому працівник понесе відповідальність за порушення правил військового обліку. При першій відмові йому випишуть штраф від тридцяти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а за повторного протягом року - штраф від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Гроші. Фото: Youtube
Гроші. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Не виживаєте, а комфортно існуєте: у Мінсоці підрахували, що 7000 грн – норма для українця Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми
Показати ще

Нагадаємо, українцям кидають повістки до поштових скриньок: адвокат розповів, що загрожує за ігнорування

Раніше ми писали про те, що загальна мобілізація в Україні: адвокат спростував найпоширеніші фейки, якими лякають українців

Як повідомляв Знай.ua, до кого і які повістки вручатимуть до 15 листопада: особливості мобілізації, які мають знати всі