Ще з 24 лютого 2022 року в Україні введений воєнний стан та мобілізація на загальному рівні.

Чоловіки від 18 до 60 років вважаються військовозобов’язаними громадянами та можуть бути мобілізовані. Під час війни періодично змінюються умови мобілізації та особливості проходження ВЛК. Та деяких громадян після призову можуть повернути до ТЦК. Про це пише "NV".

ТЦК, мобілізація: фото Уніан
ТЦК, мобілізація: фото Уніан

Згідно зі слів начальника управління персоналу штабу Командування сухопутних Військ ЗСУ, якщо мобілізований не має військового досвіду, він має проходити спеціальні навчання. Навчання підбирають відповідно до своєї військової спеціальності. Відповідно до ступені придатності громадян будуть направляти у різні військові частини. Наприклад, обмежено придатні можуть служити у тилу.

Також пояснили, що навіть якщо чоловік служив, то на першу лінію фронту відразу нікого не "кидають". Якщо громадянин раніше проходив військову службу, його направляють до дислокації військової частини. Там приблизно протягом місяця проходиться злагодження.

Популярні новини зараз
Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Навчання військових. Фото: Youtube
Навчання військових. Фото: Youtube

Навчальні центри в Україні можуть спеціалізуватися на підготовці будь-яких військових спеціальностей. Тому це беруть до уваги в першу чергу. На передовій зараз потрібні усі військові спеціальності – від пілотів до піхоти. Для цього є всі можливості у навчанні перед безпосереднім проходженням служби.

Військові навчання ООС, facebook.com/pressjfo.news
Військові навчання ООС, facebook.com/pressjfo.news

Мобілізованого повертають в ТЦК, якщо в результаті перевірки здоров’я та психологічного стану незадовільне. З ТЦК його можуть направити у те місце служби, яке відповідає його придатності.

Нагадаємо, портал Знай інформував, не лише працівники ТЦК та СП: хто має право видавати повістки

Раніше на порталі Знай повідомлялося, деякі військові зможуть звільнитися із служби в ЗСУ: хто саме отримає таку можливість

Також, наш портал інформував, адвокат вважає, що єдиний реєстр підриває безпеку України