Кожен повинен зрозуміти, що доведеться тримати зброю у руках та йти захищати Батьківщину.

У мережі все частіше з’являються коментарі експертів та юристів з інформацією, що будуть служба нікого не омине та потрібно до цього готуватися. Це, звісно, викликає неабиякий резонанс у суспільства.

Але інформація викривлена, адже якщо говорити про все населення України, то цей сценарій маловірогідний. Про це розповів Роман Істомін – речник Полтавського обласного ТЦК в інтерв'ю для "Телеграф".

Український військовий. Фото: скрін відео
Український військовий. Фото: скрін відео
Український військовий. Фото: скрін

Згідно з його слів, ймовірно, що підуть служити всі військовозобов’язані українці. Якщо говорити про "всіх" як про населення України, то навряд чи. За його словами кожен чоловік в Україні повинен бути готовий взяти зброю у руки й піти захищати Батьківщину. За словами Істоміна армія це не тільки передова, тому чоловіки можуть служити й в тилу.

Популярні новини зараз
ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо
Показати ще

Речник ТЦК стверджує, що зараз мобілізаційні процеси стикаються з низкою проблемою. Всі вони через низьку проінформованість населення. Громадяни не повідомляють ТЦК та СП про зміни адрес проживання, та нових особистих даних. Саме тому й трапляються випадки, коли повістка приходить багатодітному батькові або чоловікові з інвалідністю.

Перевірка ТЦК, скріншот: YouTube
Перевірка ТЦК, скріншот: YouTube

Мобілізація в Україні триватиме до кінця воєнного стану. Президентом України було продовжено такий стан до 15 листопада 2023 року. Якщо воєнний стан буде подовжено, то мобілізувати військовозобов'язаних продовжать.

Нагадаємо, портал Знай інформував, у ТЦК ніхто не попереджав: ще одній категорії військових можуть дозволити залишити лави ЗСУ

Раніше на порталі Знай повідомлялося, військовим нарешті збільшили доплати: хто опинився в списку

Також, наш портал інформував, деякі військові зможуть звільнитися із служби в ЗСУ: хто саме отримає таку можливість