Усі ми пам'ятаємо, як від 2019 року в нашій країні почали змінюватися штрафи — суми зросли у кілька разів, якщо не в десятки.

Таке рішення насамперед змушує порушників задуматися над тим, чи варто йти проти закону. Бо не завжди хочеться віддавати величезні суми грошей після того, як тебе впіймали. Зараз громадяни створили петицію про необхідність збільшення штрафних санкцій стосовно тих, хто поводиться погано стосовно тварин. Кримінальну та адміністративну відповідальність, на їх прохання, має бути змінено. Стаття 299 ККУ та 89 Адміністративного Кодексу України не застосовуються на ділі, правоохоронні органи просто відмовляються у порушенні справи проти тих, хто погано поводиться з тваринами.

Котик. Фото Freepik
Котик. Фото Freepik

Автор петиції пропонує зрівняти відповідальність за умисне вбивство тварин та людини. Крім того є ще кілька інших пунктів.

"Включення до обов'язкової шкільної програми навчання про неприпустимість жорстокого поводження з тваринами та рівність їх життя з життям людини. Інформування дітей про кримінальну відповідальність за порушення цього закону та важливість життя тварин у нашому суспільстві", - йдеться на сайті.

Популярні новини зараз
Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну
Показати ще

Суму штрафу вони просять збільшити штраф, передбачений у розмірі від 3400 до 5100 грн (200-300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян) за ст. 89 Адміністративного Кодексу України. І зробити його у розмірі 268,4 тисячі грн.

Собака. Фото скріншот з Youtube
Собака. Фото скріншот з Youtube

Крім того, позбавлення волі за жорстоке поводження з тваринами встановити на рівні від 6 до 15 років. Посилити санкції ч. 3 та ч. 4 статті 299 ККУ — збільшивши строк позбавлення волі від 8-9 до 15 років. Наразі петиція вже зібрала необхідні 25 тисяч голосів, тому очікується відповідь з боку Президента.

Петиція про посилення покарання, скріншот: petition.president.gov.ua
Петиція про посилення покарання, скріншот: petition.president.gov.ua

Нагадаємо, поки Росія будує завод із дронами, в Україні ремонтують сільські стадіони

Як повідомляв "Знай.uа", в Україні хочуть звільнити від мобілізації ще одну категорію чоловіків

Знай.ua писав, для мажорів заборони не діють: серед відвідувачів скандального клубу Boho помітили футболістів "Динамо"