Поки песеленці збирають продукти по волонтерським фондам, щоб хоч якось себе прогодувати під час війни, Департамент соціальної політики виконкому Криворізької міськради замовляє згущене молоко на 5,16 млн.

За даними в системі Prozorro, чиновники шукають постачальника для закупівлі 120 тисяч банок згущеного молока для продуктових наборів. При цьому у тендері брало участь декілька фірм, з яких Департамент вибрав ту, що запропонувала найвищу ціну.

Тендер на закупівлю згущеного молока, скріншот
Тендер на закупівлю згущеного молока, скріншот

Чиновники відмовилися від дешевших варіантів, у тому числі від ТОВ "Край-МК", та обрали переможцем ТОВ "Спарта 2015" із Кривого Рогу. Постачальник мав надати згущене молоко до 1 жовтня, але 3 жовтня замовник вніс зміни до договору, відстрочивши постачання ще до 31 жовтня.

"Продовження строку дії договору про закупівлю та строку виконання зобов’язань щодо передачі товару, виконання робіт, надання послуг у разі виникнення документально підтверджених об’єктивних обставин, що спричинили таке продовження, у тому числі обставин непереборної сили, затримки фінансування витрат замовника, за умови що такі зміни не призведуть до збільшення суми, визначеної в договорі про закупівлю", – йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах
Показати ще

Варто зазначити, фірма-переможець, якою володіє Михайло Андріасян, регулярно постачає продукти до навчальних закладів та бюджетних установ Дніпропетровщини. У сумі з ТОВ "Спарта 2015" уклали договори на 123 млн грн.

Згущене молоко, скріншот з відео
Згущене молоко, скріншот з відео

Саме Департамент соціальної політики виконкому Криворізької міськради є великим замовником фірми, і згущене молоко постачали неодноразово. Цікаво, що сума з кожним новим тендером підвищувалася.

Наприклад, у вересні 2022 року 370-грамова банка згущеного молока виробництва ПП "Мадеса" коштувала 29,82 грн, а в березні 2023 року становила вже 34,32 грн. Наразі банка обходиться Департаменту 43,02 грн.

Нагадаємо, "Укрнафта" до Нового року закуповує солодощі для дітей своїх працівників на 3,6 млн: про переселенців навіть не згадали

Раніше ми писали про те, що дорога до Чорнобиля за 270 мільйонів: куди хочуть витратити держкошти у зоні відчуження

Як повідомляв Знай.ua, майже 5,5 мільйона гривень на піар: Дніпровська міська рада закуповує рекламні послуги