Мобілізація в Україні продовжують, а отже процес вручення повісток триватиме надалі.

Працівники ТЦК можуть дати повістку будь-де: в магазині, на вулиці, на роботі. Але трапляються випадки, коли військовозобов'язані знаходять їх в дверях. Про те чи законні такі дії та що робити розповів адвокат Андрій Лавренюк.

Вручення повістки, скріншот: YouTube
Вручення повістки, скріншот: YouTube

Адвокат пояснив, що повістка - це документ, який зобов'язує прийти до ТЦК та СП. Але важливо, щоб вона була вручена правильно. Належним чином вручена повістка передбачає особисте вручення під підпис громадянина. Окрім цього потрібно звірити всі дані, вказані в документі. Це і особисті дані чоловіка, дата народження, місце проживання, дата та час явки до ТЦК та СП, причина явки та печатка з підписом особи, яка вручала повістку.

У випадку, коли повістка стирчала з дверей є два сценарії дій - і обидва правильні. З одного боку можна прийти до військомату за повісткою, якщо є бажання служити та захищати країну. Але в іншому випадку - неявка за повісткою, яка залишена у дверях буде на законних підставах.

Популярні новини зараз
В опалювальному сезоні знизять тариф на світло: хто платитиме 1,32 грн за кВт Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Повістка. Фото: скрін youtube
Повістка. Фото: скрін youtube

Ігнорування виклику до Територіального центру комплектування може спричинити притягнення до адміністративної відповідальності. Важливо пам'ятати, що це можливо лише при належному врученні повістки, тобто під особистий підпис отримувача.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, електронні повістки в Україні: адвокат розповів, чи блокуватимуть банківські рахунки ухилянтів

Раніше портал Знай інформував, "Будуть служити всі": у військкоматі розповіли про майбутнє мобілізації в Україні

Також наш портал повідомляв, 10 тисяч за "білий білет", 3500 – виїхати за кордон: які хабарі брали воєнкоми з ухилянтів